Guus Meeuwis

Kaartverkoop voor Groots met een zachte G 2024 – De Laatste, start vrijdag!

Toen Guus eind maart dit jaar aankondigde dat hij na 2024 stopt met Groots met een zachte G, gonsde het even rond dat het haast wel om een 1 april grap moest gaan. Niets minder bleek waar. Zojuist zijn de data bekend gemaakt voor de laatste editie van Groots met een zachte G in 2024 en wel op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni.

Sinds de eerste editie in 2006 is Groots met een zachte G uitgegroeid tot Nederlands grootste jaarlijkse muziekspektakel van een soloartiest. Ook dit jaar – en wel vanaf aanstaande vrijdag – staat hij weer drie keer in een tot de nok gevuld Philips Stadion. Waarom zou je stoppen met iets dat zo succesvol is? Het is de vraag die hem de afgelopen maanden misschien wel het meest gesteld is.

“Ieder jaar wanneer ik een nieuwe editie van Groots aankondigde, was voor mij een knijp-eens-in-m’n-arm moment. Steeds opnieuw dat gelukzalige gevoel dat ik het nóg een keer mocht gaan doen. Ik heb het geen één editie voor lief genomen, altijd met mezelf afgesproken dat ik het nooit normaal mag gaan vinden en dat ik wil stoppen op het hoogtepunt. Dat hoogtepunt is niet te meten en voor m’n gevoel nog niet eens in zicht, maar die afspraak met mezelf is blijven staan. Soms moet je dan de ballen hebben om een beslissing te nemen die je rationeel niet uit kunt leggen. Ik weet wel dat ik er dus persoonlijk zorg voor ga dragen dat 2024 niet Groots, maar Grootst wordt.”

Start van de kaartverkoop

De openbare kaartverkoop voor de concerten op 14 en 15 juni 2024 start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via Ticketmaster.